berjaya hamil setelah 7 tahun ikhtiar

7 tahun kahwin hina sangat ke kami bila takde anak?

PENANTIAN 7 TAHUN 3 BULAN MENIMANG ANAK

Bismillahirrahmanirrahim,

Subhanallah, walhamdulillah, wa la ilahaillallah, Allahuakbar.

Setelah 7 tahun 3 bulan usia perkahwinan kami, akhirnya tanggal 17-01-18 jam 4.34pm, saya telah selamat melahirkan seorang putera ke dunia ini ditemani suami di sisi.

Sesungguhnya kuasa Allah itu maha Besar. Terima kasih atas anugerah teragung ini ya Allah. Terima kasih atas doa sahabat-sahabat sekalian yang menyokong perjalanan saya sepanjang saya berjuang mendapatkan zuriat ini. Terima kasih kepada ahli keluarga yang sentiasa ada di sisi dan tidak pernah mencemuh kami atas kekurangan kami.

Doakan putera kami menjadi anak yang soleh, yang berbakti kepada agama, ibu bapa & masyarakat, dan memimpin kami ke syurga kelak, amin3!

Tiada kata-kata mampu terucap betapa bersyukurnya kami atas anugerah terindah ini. Saya mendoakan agar rakan-rakan yang masih belum mempunyai zuriat agar dikurniakan zuriat secepatnya oleh Allah, amin3!

.
Jangan putus asa. Allah itu Ada. Dia dengar doa kita. Have faith.

Puan Wanda Safwan

 

berjaya hamil setelah 7 tahun ikhtiar

Kami berkahwin 7 tahun lepas,masa tu umur saya 23 tahun.Masa tahun pertama kahwin okay lagi tapi bila masuk tahun kedua,ketiga,keempat dah mula ada soalan “bila nak dapat anak?””merancang ke?”.

Makin lama makin banyak dapat soalan yang meruntun jiwa jugak la,sebab bukan kita yang merancang untuk dapat anak lambat tapi dah rezeki Allah bagi lambat.

Sebenarnya ikutkan stress dan sedih tu memang ada, bila tengok kawan kawan yang kahwin lewat dari kami dah ada anak.kami rasa kekurangan,dah usaha macam macam untuk dapatkan zuriat.Usaha tradisional sampai moden kami ikhtiar..

 

GIVE UP PADA TAHUN KE EMPAT..

Waktu ni kami tak cuba apa apa,dah give up,fed up! Duit dah banyak habis tapi takde hasil..pressure memang ada,seolah olah kami hina sangat takde anak..

 

PERNAH GUGUR 2 KALI..

Bila gugur 2 kali,saya rasa mungkin dah ditakdirkan tak ada anak..

 

IKHTIAR YANG TERAKHIR..

Saya berjumpa doktor pakar dan follow segala treatment daripada beliau,Start waktu tu tergerak hati saya mencuba Ma Mariam sebab doktor pakar cadangkan saya menjaga pemakanan dengan makan sunnah dan natural food..Ma Mariam ni memudahkan saya sebab kandungannya adalah makanan yang dicadangkan doktor dan semua dah ada dalam satu botol.

 

BERJAYA MENGANDUNG SELEPAS BULAN KE DUA MINUM MAMARIAM..

3 botol saya minum jus Ma Mariam,akhirnya Allah makbulkan doa saya selepas 7 tahun.sepanjang mengandung saya terus minum Jus Ma Mariam dan takde masalah,Alhamdulilah Hb saya okay,kesihatan saya baik.

dan ini merupakan anugerah Allah yang terindah.saya boleh menimang cahaya mata sendiri.saya tak dapat nak luahkan dengan kata kata apa pengorbanan yang telah kami lakukan..

mengandung anak pertama lepas 7 tahun berkahwin 1

akhirnya hamil mengandung selepas 7 tahun kahwin

 

WhatsApp Image 2018 10 09 at 3.26.29 PM
Lahirnya putera yang ditunggu selama ni,Kaizer mirza

 

tips dapat anak setelah lama berkahwin
Raya pertama bersama zuriat sendiri

 

“Kita tidak tahu usaha dan doa mana Allah makbulkan,teruskan berusaha.Mungkin ini usaha anda yang terakhir “

Jika rasa perkongsian ini bermanfaat, boleh kongsikan kepada rakan, kenalan ye ♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

d
c