pregnancy test mamariam

BE ALERT!! KURANG PRIHATIN KESIHATAN RAHIM PUNCA “SUSAH LEKAT”

RAHIM TIDAK SIHAT MERUPAKAN MIMPI NGERI UTAMA PARA ISTERI ,SILA KENALPASTI TANDA- TAND A RAHIM TIDAK SIHAT, CEGAH SEBELUM TERKENA !

Syawal baru berlalu sebulan yang lepas, tapi soalan demi soalan yang sama bertalu2 ditanya waktu ‘open house’ haritu masih lagi terngiang-ngiang lagi sampai sekarang
“ dah setahun lebih dah kan kawen, takde isi-isi lagi ke?”
“ akak yg dah kawen lambat dari kau pun anak dah nak masuk dua, kau sorang pun belum ada.. bila lagi?”
Jenuh kan bila asyik kene menjawab soalan yang sama dari acik2 bawang ni? Soalan paling susah nak jawab sampai takde jawapan.. senyum aje lah. Sedih dalam hati ni hanya Allah je tau. Rasa dihiris-hiris bak sembilu bisa.. cewahhh

stress trauma mamariam

Sedih kan bila benda ni jadi dekat kita sendiri.. Nauzubillah! Mintak dijauhkan.. okay sementara kak nadia free ni, akak share sikit ye tanda-tanda utama rahim tak sihat.

1)kitaran haid yang tidak tetap

– Haid ‘on off’, sekejap datang, sekejap tak datang. Kalau tak datang haid langsung, terus rujuk pakar ya

kalendar period mamariam

2) senggugut teruk ketika datang bulan

– rasa sakit yang terlalu teruk sampai berguling-guling dan ada sesetengah individu terpaksa ambik “pain killer” untuk hilangkan rasa sakit tu

3)kerap sakit di bahagian ari-ari

– Bahagian bawah perut hingga ke pangkal peha. Rasa sengal dan lenguh pada pangkal paha hingga ke lutut

bleeding mamariam

4) kentut vagina

– Sering mengalami kentut vagina.

5) sering sakit ketika bersama dengan suami

– Sukar melakukan hubungan suami isteri dan sering merasa sakit pada bahagian ari-ari setiap kali bersama. Perkara ini juga boleh menjejaskan hubungan suami isteri.

Haa, ni je yang kak nadia sempat share.. take notes tau. Nasihat akak, cepat2 refer doctor ya kalau ada tanda- tanda camni. Terima kasih sudi baca entry akak kali ni. Take care 😉

Jika rasa perkongsian ini bermanfaat, boleh kongsikan kepada rakan, kenalan ye ♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

d
c