5 PERSEDIAAN SEBELUM JUMPA PAKAR SAKIT PUAN UNTUK IKHTIAR HAMIL

Tips untuk mudah hamil, pertamanya harus tahu masalah dulu,betul? Kemudian baru kita cari solusinya. Kenal pasti masalah kesuburan dan dalaman suami isteri. Macam mana? Jumpa pakar sakit puan !
 
 

Book appointment

Jika mahu jumpa pakar sakit puan, haruslah buat temujanji terlebih dahulu. Pilih dan cari tarikh sesuai untuk buat pemeriksaan.
 

Jangan sorok history penyakit keluarga

Sesetengah individu mungkin merasakan itu hal peribadi dan tidak wajar untuk dikongsi. Namun, demi kesihatan, doktor harus tahu keadaan kesihatan anda suami isteri. Jadi, kita perlu bersikap terbuka dan jujur. Tidak perlu merasa malu kerana doktor anda berdepan dengan perkara itu setiap hari. Doktor anda boleh memberikan pandangan dan nasihat secara profesional.
 

Bawa peneman (Jika perlu)

Sekiranya anda berasa kurang selesa, bawalah ahli keluarga atau teman ketika bertemu doktor. Ahli keluarga atau teman boleh membantu jika ada halangan bahasa Malah jika anda berasa tidak yakin dengan satu-satu topik, teman boleh membantu menerangkan perasaan atau kebimbangan anda. Bahkan dia boleh bertanyakan soalan bagi pihak anda. Mungkin dia bertanyakan soalan yang anda tidak terfikirkan sebelum ini.
 

Sentiasa bertanya kepada doktor anda.

Catat maklumat penting ketika perbincangan. Jangan lupa tanyakan juga langkah untuk atasi dan juga persediaan untuk rawatan susulan selanjutnya.
 

Banyakkan minum air kosong

Air kosong banyak memberi manfaat kepada tubuh badan kita dari segi kesihatan dan kecantikan juga. Sebelum keluar temu janji, pastikan minum air kosong secukupnya kerana ia mampu memberi rasa rileks dan darah lebih cantik untuk pemeriksaan bersama doktor.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *