cover blog 2

CARA MINUM AIR GULA YANG BETUL UNTUK IBU HAMIL

RUPA-RUPANYA INI LAH CARA MINUM AIR GULA YANG BETUL YANG RAMAI IBU2 HAMIL TAK TAHU

Haa mommy time preggy ni mesti tak senang duduk kalau tahu kene minum air gula, mcm2 perasaan ada kan, takut tak boleh telan
Alang alang akak tgh free ni Akak nk share beberapa tips utk mommies time nk minum air gula , siap sedia tau mommy
Bace sampai habis tauu

1. Kosongkan perut mommy pada malam sebelum kene mnum air gula

Seeloknya berpuasa bermula jam 10 mlm, sblum pkul 10 tu mkn nasi, mkn kurma dan mnum air masak byk2 utk tenaga keesokan harinya. Nak lg bagus minum Jus Mamariam sebab boleh bagi tenaga tambahan.

1

2. Tarik nafas, kalau perlu, picit hidung atau tahan nafas dan minum dgn cepat.

Kalau boleh minum sekali teguk. Yg penting kene minum dgn cepat utk elak rasa loya

2

3. Kumurkan mulut selepas minum untuk membuang rasa gula dalam mulut.

Nak lagi best minum semasa air gula masih suam kerana ia tidak terlalu likat

3

Haa.. tuu je caranya.. mudahkan cara nak minum air gula nie. Harap lepas nie takde laa rasa takut ke gelisah apa ke.. hehehe. Cuma beranikan diri dan amal tips diatas nie supaya lebih relaks sikit nak teguk air gula tuu,,

Semoga bermanfaat utk mommy dan selamat beramal

Jika rasa perkongsian ini bermanfaat, boleh kongsikan kepada rakan, kenalan ye ♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

d
c